در این بلاگ آخرین خبر های هتل های تهران و آخرین تخفیف های هتل های تهران گذاشته میشوند

۲ مطلب در مهر ۱۴۰۰ ثبت شده است

کلیسای وانک اصفهان

قبل از پایان قرن هفدهم، شهر اصفهان میزبان شش کلیسا بود. در حالیکه 24 کلیسا در دره جلفا وجود داشت و امروزه تنها 13 کلیسا باقی مانده است. هر یک از این کلیساها دارای ویژگی خاص خود هستند اما کلیسای جامع وانک در اصفهان مانند یک الماس بین جاذبه های گردشگری ایران می درخشد. کلیسای جامع وانک یا کلیسای جامع منجی مقدس در زمان شاه عباس دوم ساخته شد. این کلیسا به عنوان مهمترین کلیسای جلفا، مرکز آموزش کشیشان و خلفا بود و یک مدرسه علمیه مسیحی به شمار می آمد. کلیسای جامع وانک در اصفهان امروزه به عنوان بزرگترین موزه اصفهان یاد می شود. کتابخانه این مجموعه یکی از مهمترین مراکز علم شناسی در جهان است که اسناد تاریخی بیش از چهارصد سال در آن جمع آوری شده است.

کلیسای وانک

تاریخچه کلیسای وانک

در زمان شاه عباس اول سرزمین های تبریز تا قفقاز توسط عثمانی اشغال شد و شاه عباس با ارتش بزرگ خود برای آزادی آن ها به ایروان رفت. پس از رسیدن به ایروان، وی موفق شد زمین را فتح کند. او نمی خواست با دشمنان بجنگد، بنابراین پس از خروج از ایروان به ارتش خود دستور داد تا همه شهرها و روستاهای در مسیر خود را تا مرزهای ایران تخریب کرده و ساکنان آن ها را با خود به حرکت درآورند تا از تعقیب سریع آن ها جلوگیری شود. نیروهای عثمانی چون می دانست که آن ها به هیچکس رحم نمی کنند هر کسی که در برابر آن ها بایستد یا نتواند آن ها را همراهی کند، باید با مرگ روبرو شود. بنابراین اکثر شهرها و روستاهای دشت آرارات ارمنستان تخریب و ارامنه به ایران رانده شدند.

پس از عبور از رودخانه ارس، از سیصد و پنجاه هزار ارمنی 300000 نفر از آن ها در رودخانه غرق شدند، اما بقیه از ارتش نجات یافتند. آن ها به اصفهان آمدند و پس از حدود پنجاه سال اقامت در این شهر به فرماندهی شاه عباس دوم، محل زندگی خود را به جنوب زایاندرود منتقل کردند و محلات جدیدی ایجاد کردند. پس از مدتی ارامنه ای که مجبور به ترک سرزمین اجدادی خود به اصفهان شدند، در مورد بازگشت به سرزمین خود صحبت کردند اما شاه عباس تمایلی به بازگشت برای حفظ منافع خود و اجرای برنامه هایی که در آن بود نداشت.

تاریخچه کلیسای وانک

پادشاه ایران به یک سیاست بلند پروازانه سیاسی نیاز داشت، که از یک سو ارامنه را ملزم به ماندن در ایران و از سوی دیگر جلوگیری از اختلافات مذهبی می کرد، زیرا در اوایل قرن هفدهم ارمنیان اصفهان تنها مسیحیانی بودند که ارتباط مستقیم با مسلمانان و بروز اختلافات مذهبی در میان آن ها اجتناب ناپذیر بود. اینها دلایلی بود که شاه عباس با دادن امتیازاتی به ارمنیان از جمله اجازه ساخت کلیسا، آن ها را در ایران نگه داشت. آن ها در جلفا اصفهان مستقر شدند و به دنبال ساختن امکانات اجتماعی و بناهای مذهبی خود بودند. ساخت کلیسای جامع وانک در اصفهان در سال 1605 آغاز شد و تا سال 1655 ادامه یافت. در ابتدا کلیسا بسیار کوچک بود و همزمان با ساختن وانک ، کلیسای کوچک دیگری در قسمت جنوب غربی محله ساخته شد تا مسیحیان بتوانند به آن دسترسی داشته باشند.

همه کلیساهای اصفهان توسط معماران ارمنی ساخته شده اند ، اما نکته قابل توجه در آن ها این است که هیچ شباهتی بین آن ها و کلیساهای ارمنستان و حتی کلیساهای آذربایجان شرقی و غربی وجود ندارد. هنرمندان ارمنی راهی برای ساختن بناهای مذهبی خود به سبک معماری ایرانی با نمای مساجد پیدا کردند و با استفاده از میراث هنری سرزمین خود و تأثیر هنر ایران، آثار دیدنی بسیاری از جمله ساخت کلیساها و عمارت های مجلل را خلق کردند. نمونه آن ها در هیچ کجای دنیا یافت نمی شود.

۲۶ مهر ۰۰ ، ۱۶:۰۹ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰

جاهای دیدنی قشم + عکس و توضیحات

وقتی بیشتر مردم به سفر در ایران فکر می کنند به شیراز و اصفهان، برادران بزرگ تاریخ و تمدن ایران فکر می کنند. تعداد کمی از مردم ایران را به عنوان مقصدی برای جزیره گردی در نظر می گیرند در حالی که در واقع دو جزیره بزرگ و زیبا یعنی کیش و قشم وجود دارد که دیدن از آن ها نیز خالی از لطف نخواهد بود. هر دو جزیره مناطق آزاد تجاری هستند و گردشگران خارجی حداکثر تا 14 روز نیازی به ویزا ندارند. این جزایر، جزایر معمولی نیستند به این معنا که نباید انتظار سواحل درخت نخل داشته باشید اما از نظر اکوتوریسم و ژئوتوریسم غنی هستند. قشم بزرگترین جزیره دلفین شکل خلیج فارس، دارای جاذبه های طبیعی فراوانی است از جزایر بکر گرفته تا جنگل ها، دره ها تا غارها و همه حیات وحش و میراث فرهنگی. در ادامه با چند مورد از جاهای دیدنی قشم آشنا خواهیم شد.

جزایر ناز

جزایر ناز

جزیره ناز در سواحل جنوبی قشم واقع شده است. در زمان جزر و مد، می توانید بر روی ماسه نرم پر از صدف های رنگارنگ دریایی و مرجان قدم بزنید. در طول جزر و مد این قسمت از زمین همچنین مکان مورد نظر برای مسابقه اتومبیل ها و کامیون ها است. به محض ورود جزر و مد بالا تصور اینکه همه این ها چند ساعت زودتر کاملاً خشک شده باشد سخت است. وسایل به آرامی در آب های جزر و مد جاری می شوند.

جنگل های حرا

این جنگل واقع در پشت باله شمالی قشم، ذخیره ای از زیست کره 8000 هکتاری از حرا یا حرا است که در محلی شناخته شده است. حرا ریشه ها و بسترهای گل آلود در زمان جزر و مد کم سطح ظاهر می شوند اما این جنگل در هنگام جزر و مد از بین می رود. ریشه حرا در آب شور خلیج فارس است اما سیستم تصفیه پوست نمک را استخراج می کند و اجازه می دهد آب شیرین به برگ ها برسد. این جنگل عمدتاً برای ماهیگیری، قایق های توریستی و مقدار کمی برگ برش برای خوراک دام استفاده می شود. لاک پشت های دریایی، خرچنگ، میگو، مار، حواصیل، جرثقیل و پلیکان از جمله حیواناتی هستند که این جنگل را خانه خود می نامند.

جزیره هنگام

جزیره هنگام

در جنوب قشم جزیره هنگام قرار دارد که قایق های گردشگری برای مشاهده بازی دلفین ها در صبح زود در آنجا توقف می کنند. همچنین انواع ماهی های گرمسیری و خزه در آکواریوم طبیعی خلیج فارس وجود دارد. غزال ها در جزیره زندگی می کنند و گفته می شود که آن ها با فشار دادن سم خود به زمین آب شیرین را به دست می آورند. جزیره هنگام خود پر از سازندهای سنگی جذاب و ماسه سیاه براق است که روی ماسه بژ پاشیده شده است.

دره ستارگان

مردم محلی معتقدند که یکبار ستاره ای در این منطقه سقوط کرده و در نتیجه شکل های سنگی ایجاد کرده است که به نظر می رسد مانند سیاره دیگری است. در حقیقت این نتیجه سال ها فرسایش ناشی از بارندگی زیاد است. این دره از مارن و ماسه سنگ تشکیل شده است و سازه های سنگی از ستون های بلند متفاوت است، مسیرهایی شبیه دره ایجاد می کند، تا فضاهای توخالی و سنگ های صاف و گرد. با کمی تخیل چشم می تواند شکل چهره، دست، حیوانات و حتی نقشه ایران را مشخص کند. یک پیاده روی کوتاه به سمت بالا و شما می توانید صخره کوهی لایه ای را که با صدف های دریایی تعبیه شده است مشاهده کنید. افسانه های محلی می گویند که دره ستارگان پر از روح (ارواح) است.

۱۱ مهر ۰۰ ، ۱۶:۲۱ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰